Svet
7266 ogledov

Tragedija med počitniškim varstvom: 12-letnik je med igro umrl

Gorica
1/2
Profimedia
Včeraj je v parku dvorca Coronini v Gorici 12-letni deček iz Gorice padel v 30 metrov globok suh vodnjak in umrl.

Deček se je v parku mudil v sklopu dejavnosti poletnega središča. S šestimi otroki se je podal na lov za zakladom, zemljevid zanj pa naj bi animatorji postavili na železno varovalno mrežo, ki je pokrivala vodnjak in popustila, poročajo Primorske novice.

Po prvih informacijah se je sedem otrok udeležencev poletnih aktivnosti za otroke, ki jih v Gorici tradicionalno prirejajo različne župnije, včeraj dopoldne mudilo v parku dvorca Coronini v Gorici. Čas so si krajšali z igro “lov na zaklad”, ki je vsebovala različne točke, na katerih so otroci dobili navodila za nadaljevanje igre, poročajo Primorske novice.

Animatorji naj bi zemljevid lova na zaklad postavili na kovinsko mrežo, ki je prekrivala odprtino vodnjaka. Nesrečni deček naj bi se povzpel na vodnjak, v tistem trenutku pa naj bi pod njim popustila varovalna mreža, da je padel 30 metrov globoko v vodnjak, v katerem ni bilo vode, ki bi sicer lahko ublažila posledice takega padca, še pišejo v Primorskih novicah.

Gorica Gorizia | Avtor: Profimedia Profimedia

V vodnjak so se spustili gorski reševalci, ki pa dečku žal niso mogli več pomagati.

Goriški župan je povedal, da je bil vodnjak zaščiten s pokrovom, ki je bil čez odprtino trdno pritrjen na vseh štirih robovih. “Nihče si ne zna razložiti, kako je do take nesreče sploh lahko prišlo. Prav nedavno so pristojne službe ugotavljale, ali zaščita vodnjaka ustreza vsem varnostnim pravilom, in niso našle nobenih nepravilnosti. Kot so mi povedali, naj bi animatorji na ta pokrov postavili zemljevid lova na zaklad,” je dejal.

Podrobnosti nesreče še preiskujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 13:20 23.julij 2020.

    Huda tragedija! Samo po moje, če padeš iz 30 m v vodo, je tako kot bi padel na beton, če nisi ravno profesionalec v skakanju v vodo.