Svet
20582 ogledov

Goriški pater zlorabil žensko, ki je prišla po pomoč

pater spolno nadlegovanje Le Iene PrtScr Le Iene
Na patra se je obrnila po pomoč pri iskanju dela, a si je on od nje želel nekaj povsem drugega.

42-letna ženska se je po tem, ko jo je mož zapustil, s tremi otroki znašla v hudi finančni in duševni stiski. Po odhodu partnerja so bile v nekem trenutku njene težave tako resne, da je potrebovala bolnišnično zdravljenje. Ker mora odplačevati posojilo, ji za ostale stroške mesečno ostane zgolj 500 evrov. 

Za pomoč se je obrnila tudi na lokalnega patra, ki ji je obljubil pomoč pri iskanju dela. Vendar se je v zakristiji, ko je prišla k njemu na pogovor, zgodilo nekaj povsem drugega. Pater je žensko začel spolno nadlegovati, na njene prošnje, naj s takšnim početjem preneha, pa se ni odzval. 

Pater jo je še naprej klical in ji obljubljal, da je našel nekoga, ki mu bo lahko proti plačilu pomagala pri gospodinjskih opravilih. A vsakič se je ponovila ista zgodba. 

Kaj se je dogajalo v zakristiji, lahko vidite na spodnjem posnetku, ki je zelo nazoren. 

Ženska je pomoč poiskala pri novinarski ekipi televizijske oddaje Le Iene. Ti so jo opremili s kamero, da bi posneli dogajanje v zakristiji. Na posnetkih je jasno videti, da je pater po vstopu v zakristijo zaklenil vrata in se ni odzival na njena vprašanja, zakaj je tako. 

Na posnetku se vidi, kako jo pater nadleguje. Na njene prošnje naj se ustavi, ji je odgovarjal, naj bo tiho in da ji pomaga. Kot je v pogovoru zaupala novinarki, se je v enem primeru pater vpričo nje samozadovoljeval. Nagovarjal naj bi jo k spolnim odnosom brez zaščite, ker naj bi želel otroka in ji obljubljal, da bo poskrbel zanjo in njene otroke. 

Po objavi novice v oddaji Le Iene se je odzvala tudi Goriška nadškofija. Na svoji spletni strani so zapisali, da so se odločili preventivno suspendirati patra, ki je deloval v okviru bolnišnice v italijanski Gorici.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • peter49 13:06 20.oktober 2018.

    ta pater je morav biti pa res scagan, da se je lotil te spehbombe, pa ona se tudi ne upira kj prevec

  • kapibara 04:39 20.oktober 2018.

    Čaki čaki čaki, a jest to vidim črno črnega črnuha- iz pod Saharske afrike..

  • Lavdan 19:08 19.oktober 2018.

    Pri taki stvari sta vedno dve zgodbi in tudi dva interesa. Pater je samo en velik bedak, ki ni vedel s kom ima opravka. Ženski je tri otroke nekdo naredil, menda si jih ni sama, torej naj zanje tudi skrbi, ...prikaži več če ne drugače, pod prisilo.