Svet
23 ogledov

Gotovina že peče za Mladića

null Žurnal24 main
Ratka Mladića v zaporu Scheveningen čaka premestitev. Njegovi sostanovalci, med katerimi je tudi general Gotovina, se na njegov prihod že pripravljajo. Menda tudi s peko.

Ratko Mladić je trenutno še vedno v izolaciji. Premestili ga bodo, ko bo minilo prehodno obdobje in bodo opravili vse zdravniške preglede. Njegovi sostanovalci bodo poleg Anteja Gotovine tudi Vojislav Šešelj, Mladen Markač in Nebojša Pavković.

Ekipa naj bi že težko pričakovala Mladićev prihod. Najboljša kuharja med njimi, Gotovina in Pavković, naj bi zanj pripravljala posebno specialiteto, za dobrodošlico pa naj bi ga pričakala sirova pita.

V igri še ena ekipa
Premestitve znotraj zapora so sicer pogoste, piše srbski Press. Večkrat naj bi že "premešali ekipe". Večernje novosti sicer navajajo, da bo Mladić premeščen na drug oddelek. Tam naj bi si delal družbo z Veselinom Šljivančaninom, Jovico Stanišićem, Frankom Simatovićem, Dragom Nikolićem, Milanom Lukićem in Vlastimirjem Đorđevićem. Slednji naj bi bil zadolžen za hrano in dobro voljo med sojetniki.

Novosti poročajo, da v zaporu vladajo dobri odnosi in da gre pravzaprav za "Jugoslavijo v malem". "Vsi zaporniki so v več kot dobrih odnosih in skrbijo drug za drugega. Težave, ki jih imajo, so povezane s karakterjem posameznika in ne z nacionalno pripadnostjo. Zaradi tega naj bi se v zadnjem času ohladili odnosi med Rođo in Šešeljem," je dejal neimenovani vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.