Svet
51 ogledov

Gottschalk zapušča znano oddajo

Po več kot 20 letih zapušča eno izmed najbolj gledanih nemških oddaj. Samo včera Žurnal24 main
Nemški voditelj oddaje Wetten, dass ...? Thomas Gottschalk je napovedal, da bo zaradi decembrske nesreče, ki se je zgodila med oddajo, slednjo vodil le še do konca sezone.

Šestdesetletni voditelj je svojo odločitev, da zapušča oddajo, sporočil ob koncu sinočnje oddaje, ki je praznovala 30-letnico delovanja. Glavni razlog za njegov odhod je decembrska nesreča med oddajo.

Spomnimo, da je v oddaji na začetku decembra lani 23-letni Samuel Koch v točki poskušal z vzmetnimi hoduljami preskočiti pet vozečih avtomobilov, a je pri tem padel in se tako hudo poškodoval, da so ga morali odpeljati v bolnišnico. Koch ima poškodovano hrbtenjačo, utrpel pa je tudi več zlomov v hrbtenici.

Gottschalk oddajo Wetten, das ...? vodi od septembra leta 1987. Leta 2009 pa je z ZDF podpisal pogodbo za vodenje oddaje do konca leta 2012. Gottschalka naj bi po pisanju nemških medijev nasledil Jörg Pilawa.

"Odločil sem se, da vodenja ne prekinem takoj, saj bi bil to šok za vse, ampak da končam sezono in se nato osredotočim na poletni program na Mallorci z močnimi ritmi ter nato rečem adijo," je dejal slavni nemški voditelj.

Koch hrom od vratu navzdol
Triindvajsetletnik je še vedno hrom od vratu navzdol in je na terapiji v švicarski kliniki blizu nemško-švicarske meje.

Po poročanju nemškega Sterna je Koch vsak dan na štiriurni terapiji za ohranjanje mišične mase, trikrat na dan pa k njemu pridejo starši in ga hranijo.

Kocha je prejšnji teden obiskal tudi Gottschalk in Samuel mu je dejal, da ga ne bo tožil. "Ampak jaz ne morem nadaljevati z oddajo, kot da se ni nič zgodilo," pravi voditelj in dodaja, da težko še naprej razveseljuje množice, kar od njega zahtevajo.

Fotografije tragičnega padca si oglejte v tej povezavi.

Koch bo sicer moral v bolnišnici ostati še več mesecev, kljub temu pa še ni jasno, ali bo sploh lahko še kdaj hodil.

"Samuel ve, da bo življenje, ki ga je načrtoval – da bo igralec in atlet, zdaj drugačno in da bo okreval zelo počasi," je dejal in dodal, da ga je prosil, ali se lahko zahvali vsem tistim, ki so mu pošiljali pisma podpore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.