Svet
11 ogledov

Gozdni deček obseden z gibanjem Zeitgeist?

Gozdni deček Berlinska policija
Gozdnega dečka naj bi k zgodbi o življenju v gozdu spodbudilo gibanje Zeitgeist. Zaradi prevare bo moral vrniti denar, čaka ga tudi kazenska ovadba.

Gozdni deček, za katerega se je izkazalo, da je 20-letni Nizozemec Robin Van Helsum, je bil obseden s skrajnim gibanjem Zeitgeist. "Po mojem mnenju Robin nikoli ni pozitivno gledal na delovanje družbe. Izmislil si je alternativne teorije o gospodarstvu in družbi, ki niso več temeljile na denarju," je za The Telegraph dejala njegova prijateljica Maryn Berfloes.

V gibanju naj bi našel tudi inspiracijo za zgodbo o tem, da je pet let živel v gozdu.

Ima otroka

Nemški mediji so se medtem dokopali do podrobnosti o življenju Robina. Ko je bil majhen, sta se starša ločila. Mama ga je zapustila, z očetom pa se ni razumel, kar naj bi v njem pustilo travme.

Pri 16 letih se je odselil od doma in šel v stanovanjsko skupnost, od koder so ga po dveh letih izključili, ker je njegovo dekle zanosilo. Robin ima zdaj dveletnega sina, prav zahteva njegove nekdanje partnerke, da se skupaj preselita, pa naj bi ga po pisanju nekaterih medijev spodbudila k pobegu.

Čaka ga sojenje

Robin je novembra lani prišel v berlinsko mestno hišo in trdil, da je star 17 let ter da je zadnjih pet let preživel v gozdu. Berlinske oblasti so mu priskrbele prenočišče, mesečno pa so mu dali tudi 250 evrov žepnine. Ta denar bo, ko se je izkazalo, da si zgodbo izmislil in da ni mladoleten, moral vrniti, poroča Dutch News. Čaka ga tudi kazenska ovadba.

Komentarjev 2
  • NejaS 16:09 27.julij 2012.

    Skrajno gibanje? Ta je pa bosa.

  • Janko Kotnik 13:43 19.junij 2012.

    idiotski naslov-ogabni žurnalisti