Svet
25 ogledov

Gradec: Voznik med pešce, trije mrtvi

Nesreča v Gadcu
1/4
EPA/Elmar Gubisch
Nekaj po 12. uri je voznik v Gradcu zapeljal v množico. Umrli naj bi najmanj trije, več kot 30 je ranjenih.

Voznik SUV vozila je po poročanju avstrijskih medijev s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro zapeljal v množico ljudi v središču mesta, kjer se nahaja tudi več kavarn. Po dozdajšnjih podatkih so umrle najmanj tri osebe: sedemletni otrok, moški in ženska. Ranjenih je še 34, od tega deset huje.

Nesreča v Gradcu  | Avtor: EPA/Elmar Gubisch EPA/Elmar Gubisch
 Nesrečo naj bi zakrivil 26-letni Avstrijec, s koreninami iz Bosne in Hercegovine, ki so ga že aretirali, pri sebi pa naj bi nosil tudi nož. Gre za poklicnega voznika, poročenega moškega, očeta dveh otrok. Policisti so na tiskovni konferenci ob 17. uri navedli, da z do zdaj zbranimi dokazi lahko izključijo, da bi šlo za rasen, verski ali političen napad. Direktor policije na avstrijskem Štajerskem Josef Klamminger je povedal, da "gre za dejanje posameznika". Avstrijec pa ni bil pod vplivom drog ali alkohola.

Avstrijski mediji pa poročajo, da naj bi storilec trpel za pisihičnimi težavami. Policija pa naj bi mu 28. maja letos izrekla pripoved približevanja družini.

Deželni glavar Štajerske Hermann Schützenhöfe je dejanje že obsodil. Notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner je dejala, da gre za šokantno dejanje in je z mislimi z vsemi, ki so izgubili bližnje.

V znak žalovanja naj bi danes na glavnem graškem trgu ob 20. uri prižigali sveče. Zaenkrat je to območje zaradi preiskave še zaprto.

Nesreča v Gradcu  | Avtor: EPA/Elmar Gubisch EPA/Elmar Gubisch

Komentarjev 8
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:02 21.junij 2015.

    Še dobro,da ni imel Toyote al pa Subaruja,bi blo več mrtvih?

  • mph 22:06 20.junij 2015.

    Kaj niso ravno Štajerci med drugim, ki bi morali biti zelo hvaležni Srbom, ko so jih nacisti izgnali iz njihovih domov, Srbi pa so jih sprejeli odprtih rok. Dobri in slabi socier v vsaki narodnosti.

  • Lavdan 21:00 20.junij 2015.

    Pasji drek, menda nisi Štajerc, da so ti bivši brati v napoto.