Svet
14 ogledov

Grčija "izgovor za nesposobnost drugih"

Grški premier George Papandreou (desno) in finančni minister Evangelos Venizelos EPA
Evropske in mednarodne institucije Grčijo uporabljajo kot dežurnega krivca za njihovo nesposobnost odzivanja na krizo. To meni grški finančni minister Evangelos Venizelos.

Evropi in mednarodnemu denarnemu skladu je po besedah Evangelosa Venizelosa spodletelo dati dokončni odgovor na napade na evro. Grčija je bila po njegovih besedah "izsiljevana in ponižana".

Tudi grške analitike je pozval, naj bodo previdni v svojih nastopih, saj se njihova kritika lahko uporabi kot argument proti njihovi državi.

Kriza se po pisanju poročevalca v državi sicer močno pozna. "Obstaja nešteto zgodb o ljudeh, starih čez 30 let, ki se selijo nazaj k svojim staršem. V Atenah se je zaprlo okoli 15 odstotkov trgovin. Ko se zapre tržnica, se ljudje grebejo za preostalo poškodovano sadje," poroča Gavin Hewitt.

Danes popoldne sicer potekajo pogovori o sprostitvi novega paketa pomoči za Grčijo. Ta paket naj bi državi pomagal, da se izogne bankrotu.

Komentarjev 4
  • privat 10:18 25.september 2011.

    in kdo je vse to pustil...nemško in francosko bančništvo! naj oni plačajo ker niso ukrepali! Kaj pa pri nas ...zakaj niso eu banke drugačne od naših??? Zato ker odobravajo tako politiko oz. jo tudi pišejo!

  • mirko 15:40 20.september 2011.

    Grki so pametni, ker celo evropo vrtijo okoli prsta in se fajn živijo na tuj račun. Tipično balkansko. Tako kot so včasih delali srbi v bivši jugi. Grkov zahod ne spusti vstran ravno zaradi tega, ker je preveč privatnega kapitala ...prikaži več iz zahoda vloženega v to državo, predvsem v obliki nepremičnin. Ravno ti kapitalisti pa diktirajo politiko v EU.

  • 1111 16:54 19.september 2011.

    ...grčija ne bo nikoli propadla, dobro tržijo...predvsem da fintirajo...grki so cigani, da jim ni para...bedaki kot smo mi pa plačujemo...