Svet
14 ogledov

Grčija: Ne prodajamo otokov!

Grčija zanika pisanje britanskega časnika The Guardian. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Grška vlada zanika, da naj bi se iz krize izvlekla s prodajo svojih otokov.

Podpredsednik grške vlade Jorgos Petalotis je napisal pismo uredništvu britanskega časnika The Guardian, ki je pred kratkim poročal, da Grčija prodaja svoje otoke.

„Trditve, da Grčija prodaja svoje otoke so netočne. Kljub temu pa trgovanje z otoki, ki so v zasebnem lastništvu, ne predstavlja novosti nikjer po svetu, tudi v Grčiji ne. Res pa je, da je otok v Jonskem morju že dalj časa naprodaj,“ je zapisal Petalotis.

Dodal je, da se za zemljišča na Rodosu ne zanimajo kitajski in ruski investitorji ter da so netočne in žaljive trditve časnika, da Grčija prodaja svoje otoke, ker „ni sposobna razviti osnovne infrastrukture in organizirati policijskih postaj na večini otokov.“ Ob tem se je vprašal, kakšni so sploh razlogi, da se je takšen novinarski članek pojavil na naslovnici The Guardiana.

„In nenazadnje, Grčija od Evropske unije in Mednarodnega denarnega sklada (IMF) ni dobila „paket pomoči“. Dobili smo kredit, ki ga bomo vrnili do zadnjega centa," je zaključil Petalotis.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.