Svet
44434 ogledov

Grčija objavila seznam držav, Slovenije ni na njem

Navagio Beach, Zakynthos, Grčija Profimedia
Grčija namerava 15 junija odpreti vrata turistom iz 20 držav.

Epidemiološka situacija v Grčiji se umirja, zato se je država, v kateri turizem predstavlja zelo pomembno panogo, odločila odpreti svoja vrata za tuje turiste. 

Tujim turistom bodo dovolili vstop v državo od 15. junija, a bodo pri tem veljale določene omejitve. Grški minister za turizem Haris Theoharis je že v sredo napovedal, da bodo sprva v Grčijo lahko pripotovali le državljani 20 držav. Seznam naj bi razširili 1. julija in nato še 15. julija. Seveda bo veliko odvisno od tega, kakšno bo epidemiološko stanje v državi. 

Od 15. junija bo tako v Grčijo dovoljeno potovati turistom iz naslednjih držav: Ciper, Izrael, Nemčija, Kitajska, Avstralija, Japonska, Danska, Avstrija, Bolgarija, Srbija, Romunija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška in Norveška. Slovenije kljub dobri epidemiološki sliki ni na seznamu.

Državljani držav, ki imajo po oceni Grčije neugodno epidemološko sliko, ne bodo na seznamu tistih, ki lahko k njim pridejo dopustovat pred 15. julijem. Med njimi so državljani Velike Britanije, je povedal Theoharis. 

Ob prihodu naj bi zdravstvene oblasti izvajale naključne teste za covid-19. V veljavi bodo ostali vsi zdravstveni protokoli, ki se jih je treba držati tako med potovanjem, nastanitvijo in obiskom restavracij v turističnih območjih. V primeru pojava okužb bodo uvedli karanteno. 

V Grčiji so po podatkih Worldometra zabeležili 2874 okužb z novim koronavirusom, od tega 22 včeraj. Umrlo je 169 ljudi. Trenutno je v državi aktivno okuženih 1.331 ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 34
  • ilija 09:43 24.maj 2020.

    Hahaha to je uspeh te vlade ki imajo sporazum samo z hrvaško kako napolnit njihovproračun in nas zapret kot ovce ma vsi na ulico in pohoditi to nacistično vlado.

  • McBobo 07:45 24.maj 2020.

    Kitajce bodo notri spustili, slovencev pa ne. Ha ha ha. Tem grkom se je čisto speljalo. Kitajci in njihova resnica glede mrtvih na Kitajskem zaradi covida, je pa res kompetentna ja. Potem pa svizec... .

  • stromar 23:52 23.maj 2020.

    Grki, sploh ne rabite odpirat, kar imejte svoje skale, glavno da smo vam pomagali, ko ste veselo kradli vsepovprek