Svet
27 ogledov

Grčija: razsaja virus Z Nila

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Grčiji so potrdili že 134 primerov okužbe z virusom Zahodnega Nila, ki ga prenašajo komarji. Tamkajšnje oblasti prebivalce mirijo in pravijo, da ni razloga za paniko.

Grška ministrica za zdravje Mariliza Ksenogianakopulu je sicer pred dnevi poudarila, da so oblasti pripravljene na boj proti virusu, ki je od začetka meseca po dosedanjih podatkih terjal življenja štirih starejših ljudi.

Virus Zahodnega Nila je povzročitelj meningitisa in encefalitisa. Ime izvira iz ugandske pokrajine Zahodni Nil, kjer so virus prvič odkrili. V Grčiji so zaenkrat okužbe beležili predvsem v severnem delu države, v bližini rek in jezer.

Grško ministrstvo za zdravstvo je naročilo intenzivnejše razprševanje insekticidov v regiji, s poudarkom na območjih, kjer so odkrili največ primerov okužbe z virusom. Ministrica za zdravje pa zagotavlja, da razloga za zaskrbljenost zaenkrat ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.