Svet
19 ogledov

Grčiji prodali za več kot milijardo evrov orožja

naboji, orožje Reuters
Države članice EU so leta 2010 Grčiji prodale za več kot milijardo evrov orožja, kažejo pred nedavnim objavljeni podatki Evropskega sveta, pišejo Finance.

Po pisanju EU Observer je največ orožja Grčiji prodala Francija, in sicer sta državi sklenili 794 milijonov evrov težko pogodbo o nakupu vojaških letal. Dobavili so še za 58 milijonov evrov raket in za 19 milijonov evrov elektronske opreme.

Nizozemska in Nemčija sta Grčiji prodali za 90 milijonov evrov opreme in vozil. Italija je Grčiji prodala za 52 milijonov evrov pušk in letalskih delov, Španija pa za 22 milijonov evrov kemikalij za granate, še pišejo Finance.

Komentarjev 6
  • tralala 07:33 08.marec 2012.

    S tem nakupi so jim pogojevali denarno pomoč.

  • mr_izi 07:32 08.marec 2012.

    Poglejte si film Michaela Moora kapitalizem- ljubezenska zgodba, pa vam bo vse jasno, kako se ta ljuba EU amerikanizira in pobira samo najslabše navade iz tiste neumne in skorumpirane amerike. Tako se tudi pri nas doga z filanjem bank, one ...prikaži več si pa talajo denar kar tako. Isti sistem je v EU, edina ki se še nekoliko distancira od tega je Nemčija, samo kako dolgo?

  • privat 07:10 08.marec 2012.

    zakaj ?? Ker imajo druge ideje kako reducirati evropsko prebivalstvo..mislim da Evropa ni pripravljena živeti v globalnem svetu in sprejemati in celo gledati drugačne!!(ljudi in ideje) Evropa živi v fašističnem mehurčku in si nezna predstavljati življenje izven tega mehurja ...kljub ...prikaži več temu da se da živeti tudi brez mehurčka ,ona miselno ni sposobna živeti brez njega