Svet
27 ogledov

“Grem pa v Gorico”

“Povsod me bolj cenijo kot doma,” ugotavlja Klokočovnik, kirurg, ki bo del konce Žurnal24 main
Tomislav 
Klokočovnik. Del koncesionarske dejavnosti bo opravljal v Novi Gorici.
Nejasno. Tomislav Klokočovnik je redno zaposlen v ljubljanskem kliničnem centru. Lani je tam opravil 200 operacij (od tega 134 operacij na srcu); leto prej je opravil 192 operacij (od tega 120 na srcu). Ob tem je operiral tudi v BiH, Makedoniji in ZDA. Tiskovna predstavnica kliničnega centra Sabina Vrhnjak trdi, da mu niso izdali soglasja za delo drugje. Klokočovnik pa nam je včeraj zagotavljal nasprotno – dovoljenje za delo drugje ima, in sicer do marca. Del operacij v tujini, na primer v Tuzli, pa da je opravil na temelju dogovora med klinikama.

Dogovor. “Če me doma nočejo, bom šel drugam. Grem v bolnišnico v Novo Gorico, tam sem že podpisal pogodbo, da bom pri njih opravljal operacije vstavljanja srčnih spodbujevalnikov. Z ljubljanskim kliničnim centrom pa se dogovarjam za operacije srca,” je za Žurnal24 povedal Tomislav Klokočovnik.

Koncesija predzadnji dan
Kot je znano, je ta primorski srčni kirurg dobil koncesijo, vredno 593 tisoč evrov, v sklopu katere naj bi letos opravil 50 srčnih operacij in vstavil 56 srčnih spodbujevalnikov. Sama podelitev je dvignila precej prahu, saj mu je koncesijo predzadnji dan svojega ministrovanja podpisal tedanji minister za zdravje Borut Miklavčič, in sicer na temelju potrdila, ki mu ga je prinesel kirurg, da bo posege lahko opravljal v izolski bolnišnici.

Zdaj pa ga tam nočejo. Svet zavoda bolnišnice je namreč namesto odgovora na njegovo ponudbo, da bi koncesijsko dejavnost opravljal pri njih, odločil, da naj vodstvo bolnišnice najprej pripravi splošno stališče do tovrstnih ponudb oziroma “strategijo sodelovanja z vsemi zasebnimi zdravstvenimi zavodi”. Kot je povedal Damijan Šavron, predsednik sveta izolske bolnišnice, bodo ta dokument predvidoma obravnavali na prihodnji seji. “Ta bo predvidoma konec marca, glede odgovora Klokočovniku pa zato za zdaj ni nič novega,” je dodal.

Postopek nadzora podelitve koncesije je po informacijah z ministrstva za zdravje v sklepni fazi.

99 tisoč evrov (slabih) je lani prejel za delo v kliničnem centru.

Kako zmore?

Z veseljem do dela. Tudi to noč sem operiral,” pa je Klokočovnik včeraj odgovoril na naše vprašanje, kako in kdaj sploh zmore toliko dela. Poleg rednega dela v kliničnem centru je namreč v zadnjih letih operiral tudi drugje in še županoval v Izoli. Na občino je prihajal skoraj vsak dan ob 6. uri, so povedali njegovi nekdanji sodelavci, nato pa se vozil v službo v Ljubljano.

V kliničnem centru je v zadnjih štirih letih sicer prejel skupno dobrih 358 tisoč evrov bruto plače, na leto je po njihovi evidenci opravil po več kot dva tisoč rednih delovnih ur in po vsaj 800 preostalih ur na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.