Svet
92 ogledov

Gripa zahtevala dve otroški življenji

Reševalno vozilo Istochphoto
Gripa ne prizanaša niti najmlajšim. Včeraj so v splitsko bolčnišnico pripeljali dve deklici, še dojenčici, ki nista kazali znakov življenja.

Pri deklici, stari štiri mesece, so sicer zdravniki ugotovili virus B gripe, a kot je poudaril predstojnik splitske pediatrije dr. Marjan Saraga, bo vzrok smrti nedvoumno pokazala šele obdukcija. Dodal je, da lahko otroci v tej starosti umrejo zaradi tako imenovane smrti v zibelki, ko zaspijo in se ne prebudijo.

Deklica namreč večer prej ni kazala nobenih znakov bolezni, šele zjutraj sta starša ugotovila, da z njo nekaj ni v redu; ko sta jo prebujala, a ni kazala znakov življenja. Takoj sta poklicala zdravstveno pomoč, strokovnjaki so starša še preko telefona usmerjali, kako naj ravnata, kako naj dojenčka oživljata. Reanimirali so jo tudi na poti do bolnišnice in ob prihodu tja, a žal brez uspeha. Čez eno uro so zdravniki potrdili smrt.

Ravno tako včeraj zjutraj so v splitsko bolnišnico pripeljali še enega dojenčka, tudi v tem primeru deklico, staro štiri mesece in pol, ki ni kazala znakov življenja. Kot poročajo hrvaški portali, naj bi bil tudi pri njej ugotovljen virus gripe, česar pa v bolnišnici še niso potrdili.

Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo dr. Jasna Ninčević je medijem povedala, da bo kaj več znanega po obdukciji obeh deklic. Doslej je sicer v Splitu zaradi gripe umrlo že šest ljudi, na območju vse Hrvaške pa 11.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.