Svet
3 ogledov

Grke iz postelje vrgel potres

Tresenje tal razen panike ni povzročilo večje škode. Žurnal24 main
Močan potres z močjo 6,5 stopnje po Richtarjevi lestvici je davi stresel jug Grčije in med ljudmi povzročil precejšnjo paniko. Podatkov o žrtvah in gmotni škodi še ni.

Tla so se zatresla ob 7.14 po lokalnem času, ko je bilo veliko ljudi še na nočnem počitku. Epicenter potresa je bil 150 kilometrov jugo-jugozahodno od Aten blizu mesta Leonidio na Peloponeškem polotoku. Potres so čutili v številnih mestih in vaseh na jugu države, pa tudi na otokih v Egejskem morju. Policijo in reševalne službe so nemudoma po potresu zasuli klici prebivalcev, vendar, kot kažejo prvi podatki, žrtev ali večje gmotne škode ni povzročil.

Območje Grčije je sicer eno najbolj potresno aktivnih v Evropi, saj ga prizadene skoraj polovica vseh evropskih potresov. Zadnji močnejši potres v Grčiji je bil septembra 1999, ko so se tla s 5,9 stopnjo stresla 60 kilometrov zahodno od Aten. Potres je takrat zahteval preko sto človeških življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.