Svet
11 ogledov

Grozi jedrskim objektom

1/5
Žurnal24 main
Ruski predsednik Medvedjev je zamenjal večje število uslužbencev ministrstva za obrambo zaradi požara v vojni bazi v Podmoskovlju ter zahteval zaščito vojnih in nuklearnih objektov. Putin med ljudmi.
Na najbolj prizadetem območju se je danes mudil premier Putin. Oglejte si fotogalerijo.

Šef ruske agencije za jedrsko energijo Sergej Kirijenko je danes izpostavil, da je jedrski center v Sarovu 500 kilometrov od Moskve, okrog katerega se tudi širi ogenj, varen in da ni nikakršne bojazni za jedrsko eksplozijo. Požar divjajo še okrog dveh jedrskih objektov, ki naj bi bila ravno tako – po zagotovilih odgovornih – na varnem.

Letijo že prve glave
Strateški objekti so povod za skrb. Imamo nevarne objekte, med katerimi so tudi tisti v lasti ministrstva za obrabo,“ je povedal Medvedjev na zasedanju ruskega sveta za varnost, ki so ga sklicali zaradi požarov v Rusiji. Medvedjev je zahteval posebno zaščito strateških objektov v državi, pri tem pa izpostavil, da bo imel požar težke posledice, saj naj bi preiskava požara v Kolomensku pokazala, da ni šlo le za neizpolnjevanje nalog, pač pa tudi za nemarnost. Ogenj naj bi – kot kažejo ugotovitve strokovnjakov, ki so sodelovali v preiskavi – vendarle lahko lokalizirali že prej.

Preiskovalna komisija je pred tem potrdila, da so v bazi v Kolomensku v Podmoskovlju med drugim zgoreli tudi avtomobilski park in 13 hangarjev z letalsko tehniko. Mediji medtem dodajajo, da je v bazi zgorelo tudi do 200 letal, v vrednosti okrog pet milijard evrov in da je požar v celoti uničil vojno bazo površine okrog 100 hektarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.