Svet
2 ogledov

Grozi mu do deset let zapora

Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na sobarico v enem izmed newyorških hot Žurnal24 main
Začenja se proces proti nekdanjemu vodji Mednarodnega denarnega sklada zaradi zvodništva.

Na sodišču v Lillu na severu Francije se bo danes začel sodni proces proti nekdanjemu prvemu možu Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqueu Strauss-Kahnu zaradi obtožb o zvodništvu. Strauss-Kahn je skupaj s še 12 osebami obtožen zvodništva v okviru skupine, za kar mu grozi do deset let zapora.

Primer, ki je v Franciji znan kot afera Carlton, se vrti okoli obtožb, da so vidni poslovneži in visoki uslužbenci policije v Lillu vodili mrežo, ki je ugledne stranke oskrbovala s prostitutkami. Med drugim naj bi v hotelu Carlton v Lillu ter v hotelih drugod v Franciji in v ZDA organizirali zabave s prostitutkami.

Trdi, da ni vedel za prostitutke

65-letni Strauss-Kahn trdi, da je le sodeloval na teh zabavah in jih ni organiziral ter da ni vedel, da so ženske prostitutke. Sodni proces proti Strauss-Kahnu, ki se ga je v Franciji prijel vzdevek DSK, bo predvidoma trajal tri tedne, zanj pa vlada veliko medijsko zanimanje.

To je sicer le eden od primerov, povezanih s spolnimi škandali, ki bremenijo Strauss-Kahna. Ta je maja 2011 odstopil s položaja direktorja IMF, potem ko ga je sobarica newyorškega hotela obtožila, da jo je spolno napadel. Zato tudi ni kandidiral na predsedniških volitvah leta 2012 v Franciji, čeprav je pred afero dolgo veljal za favorita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.