Svet
14 ogledov

Grozil z "bombo" iz soli in piškotov

Bruselj bomba preplah EPA
Moški, zaradi katerega je v Bruslju zjutraj stekla policijska akcija, je trdil, da so ga ugrabili in prisilili v nošenje jopiča z eksplozivom.

Moški je zjutraj poklical policijo in dejal, da so ga ugrabili ter prisilili, da si je nadel jopič z eksplozivom. Trdil je, da naj bi bilo eksploziv moč sprožiti na daljavo. Stekla je hitra policijska akcija, v kateri so zaprli območje v okolici nakupovalnega središča City 2 in moškega pridržali. 

Po aretaciji je moški opisal avtomobil, v katerem naj bi ga pripeljali na kraj. Policija je že govorila z lastnikom avtomobila, več podrobnosti pa niso razkrili. 

Izkazalo se je, da moški na sebi ni imel eksploziva, temveč piškote in sol. Kot so sporočili iz urada bruseljskega tožilstva, gre za leta 1990 rojenega moškega, ki je v preteklosti že imel težave psihične narave in bil obravnavan zaradi različnih prestopkov. Policija še preiskuje, ali je dogodek kakorkoli povezan s terorizmom. 

Moški je sicer stari znanec policije. Nedavno naj bi jih obvestil, da so ga nagovarjali, da bi se pridružil Islamski državi v Siriji, a tožilci njegovih trditev niso mogli potrditi. Belgijske oblasti niso spremenile stopnje ogroženosti v državi, ki je povišana že vse od marčevskih napadov v belgijskem glavnem mestu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.