Svet
11043 ogledov

Grozljivo: Oče s kovinsko palico tepel 20 dni starega otroka

Hrvaška policija Profimedias
Otroka so s poškodbami glave in noge prepeljali v bolnišnico, kamor je zaradi lažjih poškodb morala tudi otrokova mama.

Dojenček, star komaj 20 dni, se zdravi na pediatričnem oddelku bolnišnice v Čakovcu. Tamkajšnji vodja pediatrije Dejan Balažin je dejal, da so otroka v bolnišnico pripeljali s poškodbami glave in leve noge. "Gre za poškodbe z železno palico, ki pa so k sreči lažje. Otrok ni na intenzivni terapiji, ampak je na našem pediatričnem oddelku, kjer sta skupaj z mamo," je za 24sata dejal Balažin. Kot je povedal za HRT, zdravniki upajo, da otrok ne bo imel trajnih posledic, ga pa bodo še obdržali na opazovanju. 

Otroka je poškodoval 27-letni oče. Pijan je napadel ženo, ki je v rokah držala otroka. "Ni bilo prvič, da jo je pretepel. Večkrat sem slišal, da sta se prepirala. Bil je pijan, podivjal je ter udaril ženo in otroka," je za Večernji list povedal prebivalec romskega naselja Piškorovca, ki dobro pozna družino. Par ima dva otroka. Moški naj bi imel težave z alkoholom in naj bi bil v pijanem stanju pogosto nasilen. 

Policija primer že obravnava. "V teku je kriminalistična preiskava, vse okoliščine še preiskujemo," so povedali na policiji. Napadalca so privedli na policijo in ga pridržali. Socialna služba do zdaj družine ni obravnavala. V tem trenutku delajo na tem, da zagovotili varno nastanitev za mamo in otroka. "Najhitrejši način je namestitev matere in otrok v eno od varnih hiš, odvisno od tega, kaj bo mati želela. Po besedah sodelavke, ki je bila dežurna ponoči, je mati takšno željo že izrazila," je za HTV povedala Alenka Bilić iz Centra za socialno delo Čakovec.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 13:04 19.december 2021.

    Krivec je družba ,ki to dopušča !

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 11:16 19.december 2021.

    Temu modelu bi jaz sodila kazen in sicer... Penis na tnalo pa z železno palico 20 udarcev po njem. Bo pozdravljen vseh razvad.