Svet
59924 ogledov

Grozljiv posnetek: Vojaki streljali na civilista, ki se je skušal predati

ukrajina zajem zaslona
Brutalno ravnanje ruskih vojakov v predmestju Kijeva je posnel dron.

Nemški ZDF je objavil dva posnetka brutalnega uboja civilista v predmestju Kijeva. Dogajanje je bilo posneto 7. marca zgodaj popoldne nekaj kilometrov zahodno od Kijeva, na območju, ki je pod nadzorom ruske vojske. Prvi posnetek je dolg približno dve minuti, drugi skoraj štiri. 

Na posnetku je viden ruski tank v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa. Na tanku so vidne oznake ruskih enot. Pred tankom je moder avtomobil, na katerem so vidne poškodbe, ki so jih povzročile krogle. V gozdu poleg tanka so vojaki s puškami. 

Po cesti se je pripeljal srebrnosiv avtomobil, iz katerega je voznik izstopil z dvignjenimi rokami, a so ga takoj ustrelili. Jasno je videti, kako moški pade na tla. Na kraj pridejo ruski vojaki, iz avtomobila izstopita še žena in otrok, ki ju odpeljejo v bližnji gozd, truplo moškega pa odvlečejo v bližnji jarek. 

Novinarji ZDF so govorili z lastnikom drona in potrdili pristnost posnetka. Kot še dodajajo, posnetek prikazuje vojni zločin, saj je po Mednarodnem kazenskem zakoniku prepovedano streljati na civiliste, še posebej na tiste, ki so se več kot očitno predali.

Pozor, vznemirjujoč video!

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 21
  • robert73 11:19 19.marec 2022.

    Zanimivo v tej vojni je za nas to, kako je dvajsetletno medijsko demoniziranje zgolj enega človeka, zlasti pri mlajši generaciji, povzročilo toliko iracionalnega razmišljanje, da so odzivi na ukrajinsko realnost naravnost morbidni!

  • pofukanavlada22 10:51 19.marec 2022.

    staged actors hahahaha stupid sheeps

  • Avatar pantani
    pantani 19:00 18.marec 2022.

    Ful se dober vid kdo je kdo!!! NOT!!!