Svet
9369 ogledov

Grozljive podrobnosti masakra v avstrijskem smučarskem središču

Petkratni umor v Kitzbühelu Epa
Na dan prihajajo nove podrobnosti grozovitega zločina v Kitzbühelu.

Poročali smo že, da avstrijska policija preiskuje petkratni umor, ki se je zgodil v smučarskem središču Kitzbühel, ko je 25-letni moški v nedeljo zjutraj ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se sam predal policiji. 

Kitzbühel Svet Grozovit zločin v znanem avstrijskem smučarskem središču

Med petimi žrtvami naj bi bil tudi 24-letni golman Florian "Flo" Janny, ki je igral za hokejski klub ECH Black Wings Linz in je bil novi fant nekdanjega dekleta 25-letnega morilca, ki se je na morilski pohod očitno podal iz ljubosumlja. 

Poleg nekdanjega fanta je napadalec, ki so ga avstrijski mediji identificirali kot Andreasa E., v nedeljo zjutraj ubil svoje nekdanje 19-letno dekle Nadine H., njenega očeta, 59-letnega Ruperta, 51-letno mamo Andreo in njenega 25-letnega brata Kevina. 

Narazen sta šla pred dvema mesecema

25-letni Andreas, ki je živel s svojimi starši, in 19-letna Nadine naj bi prenehala hoditi približno dva meseca nazaj. V soboto naj bi se 25-letni Andreas srečal z Nadine, ki je bila skupaj s Florianom v hotelu, pri čemer naj bi se vnel prepir. 

Nadine je po poročanju avstrijskih medijev Andreasu povedala, a je z njunim razmerjem "konec". Po prepiru se je Andras umiril, a je nato v nedeljo okoli 4. ure zjutraj odšel na Nadinin dom, kjer je izvedel masaker. 

Nadinin oče ga je pozval, naj zapusti posest, saj sta z Nadine končala, kar je tudi storil in se vrnil v domačo hišo, kjer je iz bratovega trezorja uspel pridobiti strelno orožje. Prav tako je v domači hiši vzel nož in se vrnil na Nadinin dom. 

Najprej je ubil očeta, ki je odprl vrata

Okoli 5.30 je Nadinin oče Rupert spet odprl vhodna vrata, Andreas ga je ustrelil, vstopil v hišo ter nato ubil še Nadinino mamo Andreo in njenega brata Kevina. 

Petkratni umor v Kitzbühelu | Avtor: Epa Epa

V nadaljevanju je splezal čez balkon in skozi okno vstopil v babičino stanovanje, kjer je Nadine spala skupaj s Florianom. Najprej je ustrelil 19-letnico in nato še njenega novega fanta, hokejskega igralca Floriana.

Vedel je, kje spi Nadine

Policija je povedala, da je napadalec točno vedel, kje bo našel nekdanje dekle, saj je v preteklosti živel skupaj z Nadine.

Po zločinu se je sam javil policiji v Kitzbühelu in jim povedal, da "je pravkar ustrelil pet ljudi". 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 09:18 07.oktober 2019.

    V ozadje vsega so verjetno Kučan, udbomafija, islamisiti in migranti...