Svet
30745 ogledov

Grozljivi prizori vojne: "Oče, zdrži! Ne umri, prosim!"

streljanje Kijev Ukrajina zajem zaslona
Ko sta oče in sin poskušala pobegniti iz domačega kraja v bližini Kijeva, so jima pot prestregli ruski vojaki.

Vse več je dokazov, da ruske trditve o nenapadanju civilistov ne držijo. O tem govorijo posnetki iz ukrajinskega mest Čirnigov, kjer poročajo o najmanj 47 mrtvih civilistih. Žrtve so tudi drugje po državi. 

Na spletu se je pojavil posnetek vožnje očeta in sina, ki sta na poti iz domačega kraja naletela na ruske vojake. Posnetek naj bi nastal 25. februarja, dan po začetku ruske ofenzive. Kot poroča RFE/RL, sta se Oleg Bulavenko in njegov sin vrnila domov v Ivankov, da bi rešila pse, ki so jih morali, ko so zbežali od doma, pustiti za seboj. 

Ko sta že drugič zapuščala domači kraj, so jima pot prekrižali ruski vojaki. RFE/RL je potrdil, da na območju, kjer sta bila tisti dan v času dogodka ni bilo ukrajinskih vojakov. Sin je dogajanje snemal. 

Ko sta naletela na ruske vojake, je sin očetu rekel, naj obrne, a so kmalu odjeknili streli. "Pojdi ven in se uleži. Me slišiš? Pojdi nazaj in se skrij na desno stran," je oče zavpil sinu. Le nekaj trenutkov za tem je še več strelov zadelo avtomobil. 

Oče je izstopil iz avtomobila na voznikovi strani in obležal na cesti. "Oče! Oče! Si še tam? Zdrži!" se sliši sina. Oleg močno ranjen leži na cesti z odtrgano nogo. V bolečinah sina prosi, naj ga reši muk. "Ne morem tega storiti. Moraš zdržati. Nehali so streljati. Prosim, ne umri, prosim te," joče sin, na kar se spet začne streljanje. 

Oleg ni preživel.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 13
  • URIAH HEEP 21:55 04.marec 2022.

    Poiščite originalni video. To so ukrajinci sami streljali na svoje, ko so probali pobegniti iz mesta.

  • Avatar Finnalena
    Finnalena 19:26 04.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • jakec1575 18:29 04.marec 2022.

    Vsaka vojna zelo kmalu potegne svinjarijo na plan iz ljudi. Zato se je treba truditi za pogajanja in mir do zadnjega. Putin se pa ne pogaja. Ne zunaj ne znotraj rusije. Satan.