Svet
10 ogledov

Grozljivka: Mami ure preprečevali dostop do sina

Zadrževanje 5-letnika v Dullesu Facebook
Zapiranje meja za emigrante iz sedmih držav je na ameriških letališčih povzročilo paniko in kaos. Med pridržanimi na letališču v Dullesu se je znašel celo 5-letni deček iz Irana. Njegovi materi so oblasti več ur onemogočale stik z njim.

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek začasno prepovedal vstop beguncem in državljanom sedmih večinsko muslimanskih držav in tudi danes se po svetu nadaljujejo protesti in kritične obsodbe njegove odločitve. Kritikam v ZDA in prizadetih držav ter pozivom k ponovni preučitvi odločitve so se pridružile številne mednarodne in regionalne organizacije.

V ZDA se je medtem preko spleta kot požar razširila zgodba 5-letnega dečka, ki je na ameriška tla pripotoval s sorodniki. Oblasti so ga v skladu s Trumpovim odlokom zadrževali več ur, do njega ni mogla niti njegova mama. Obupana se je po pomoč obrnila celo na guvernerja Virginije Terryja MxAuliffea.

Ameriški mediji poročajo, da na tem letališču zaposleni pridržanim emigrantom niso dovolili niti, da bi se pogovorili s svojimi odvetniki.


Kamere so ujele čustveno srečanje mame in 5-letnega močno prestrašenega fantka, za tem pa se je na Twitterju usul nov protestni plaz zoper Trumpovo odločitev. Med drugim predsedniku cinično sporočajo tudi: "Trump, tu je tvoj terorist!"

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:59 01.februar 2017.

    Mislim, da so te prepovedi vstopa generalno povsem zgrešena politika. Zato je vizumska politika in odobravanje od primera do primera. Ampak Trump kopira Obamo, ki je pred par leti že zaprl mejo za Iračane za pol leta. Kako to, ...prikaži več da takrat ni bilo primerjav s Hitlerjem in takih pretresenih člankov?

  • kapibara 18:14 31.januar 2017.

    Ko ga je pa čakala, zardaisamega leta 12 ur ali več.. se je pa zadovoljna(jena) gledala v špegu..

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:45 31.januar 2017.

    Popolnoma isto, kot takrat, ko je Hitler prišel na oblast! Trump je trenutno predsednik, vendar ne bo večno in ko ne bo več predsednik, bo moral odgovarjati za svoje zločine!