Svet
2322 ogledov

Policisti v zaporu naleteli na šokanten prizor: 16 obglavljenih zapornikov

Spopad med pripadniki različnih kartelov je trajal pet ur, ko se je policistom vendarle uspelo prebiti do zapornikov, so naleteli na šokanten prizor.

Iz brazilskega zapora Altamira, enega najbolj zloglasnih na svetu, prihajajo grozljivi posnetki brutalnega obračuna med pripadniki različnih kriminalnih kartelov.

V spopadu je umrlo najmanj 52 ljudi, število bo gotovo naraslo, saj so številni preživeli hudo ranjeni.

Obračun je izbruhnil okoli sedmih zjutraj po lokalnem času, trajal pa je kar pet ur.

Pripadniki enega od klanov so se prebili iz svojega krila in napadli člane drugega kartela, ki so bili v drugem krilu zapora.

Zaporniki so zabarikadirali vrata in tako varnostnikom in policistom preprečili, da bi se vmešali v spopad in ga prekinili.

Policisti so, ko se jim je uspelo prebiti mimo ovir, predvidevali, da bodo naleteli na žrtve, a na takšen prizor niso bili pripravljeni. Vsaj 16 zapornikov je bilo obglavljenih, ostalih 36 žrtev se je zadušilo z dimom, saj so obsojenci del zapora zažgali.

Na družabnih omrežjih so se pojavili posnetki dima, ki se vije iz zapora, videti je tudi, kako nekateri zaporniki hodijo po strehi. Nekateri posnetki so še bolj grozljivi, ena od skupin namreč slavi 'zmago' ob odrezanih glavah.

Kapaciteta zapora Altamira je okoli 200 zapornikov, a se jih v njem nahaja okoli 300. Znano je sicer, da so vsi brazilski zapori prenatrpani. Zaradi nevzdržnih razmer v njih, so prizori nasilja in spopadov med različnimi klani zelo pogosti. Brazilija ima sicer 700 tisoč zapornikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.