Svet
75 ogledov

Grozna naravna nesreča v Kolumbiji

Poplave in plazovi v Kolumbiji
1/6
EPA
Zemeljski plazovi, ki jih je sprožilo obilno deževje, so na jugu Kolumbije doslej zahtevali že najmanj 206 življenj, več sto ljudi je poškodovanih ali pogrešanih, so sporočile tamkajšnje oblasti

Najhuje je v mestu Mocoa na jugozahodu države, kjer je deroča voda odnesla hiše, mostove, vozila in drevesa, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah kolumbijskega Rdečega križa po plazovih pogrešajo okoli 220 ljudi. Kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos, ki je v soboto obiskal Mocoo, je na območju razglasil izredne razmere, da bi pospešil reševalno operacijo.

Zemeljske plazove so povzročili narasla reka Mocoa in njeni trije pritoki. Guverner okrožja Putumayo Sorrel Aroca je dejal, da takšne tragedije na tem območju ne pomnijo.

Iskanje pogrešanih in odstranjevanje ogromne količine naplavin bo organizirala krizna skupina, v kateri sodelujejo predstavniki lokalnih oblasti, vojska, policija in reševalne ekipe, še navaja AFP.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.