Svet
16 ogledov

Grožnja: Objavili bomo podatke milijonov tistih, ki varajo partnerje

seks spolnost ljubezen par Shutterstock
Anonimni hekerji so se dokopali do osebnih podatkih več kot 37 milijonov uporabnikov spletnega portala Ashley Madison za izvenzakonske avanture.

Anonimni hekerji so zagrozili, da bodo objavili fotografije, podatke in seksualne fantazije uporabnikov portala za izvenzakonske avanture, v kolikor portal ne bo prenehal s svojo dejavnostjo, pišejo ameriški mediji.

Na grožnjo so se že odzvali v kanadskem Ashley Madison, kjer je sedež podjetja, ki sicer spletne usluge ponuja širom sveta; od ZDA, Kanade, Mehike, številnih evropskih držav, Avstralije in nekaterih azijskih držav. Potrdili so vdor v svoj sistem, poudarili, da so že poostrili varnostne ukrepe in da skupaj z oblastmi skušajo priti na sled anonimnim hekerjem.

Hekerji so že objavili nekatere pikantne podrobnosti uporabnikov spletnega portala za avanture zakoncev oziroma vezanih partnerjev in zagrozili, da bodo objavili prava imena uporabnikov, njihove profile, gole fotografije, podatke kreditnih kartic in njihove skrivne seksualne fantazije.

Ashley Madison je spletno omrežje ljudi, ki so že v partnerskem odnosu, vendar si želijo občasnih avantur. Povezujejo se pod sloganom “življenje je kratko”. Spletna stran naj bi imela več kot 124 milijonov obiskov na mesec. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.