Svet
17 ogledov

Grožnje Severne Koreje z vojaškim obstreljevanjem

Parada v Pjongjangu. Shutterstock
Pjongjang je danes posvaril Seul, naj ne izvaja vojaških vaj blizu meddržavne meje v Rumenem morju, saj bo severnokorejska vojska sicer začela obstreljevati južnokorejske otoke v bližini meje. Prebivalcem petih otokov je Severna Koreja priporočila, naj se umaknejo na varno, poročajo tuje tiskovne agencije.

Južnokorejske otoke bo severnokorejska vojska "neusmiljeno" napadla v primeru, da bodo streli južnokorejske vojske med vojaškimi vajami v ponedeljek dosegli severnokorejske teritorialne vode, so še sporočili iz Pjongjanga.

Južna Koreja sicer redno izvaja vojaške vaje na obmejnih otokih, vendar še ni znano, ali so vaje napovedane tudi za ponedeljek, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Severna Koreja tovrstne vaje na drugi strani dojema kot "nespametno vojaško provokacijo" in južno sosedo opozarja, naj ne pozabi novembra 2010. Takrat je Severna Koreja na južnokorejske strelske vaje odgovorila z obstreljevanjem južnokorejskega otoka Yeonpyeong, pri čemer so umrli štirje Južni Korejci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.