Svet
11 ogledov

Grožnje Tadiću?

Žurnal24 main
Narkokartel črnogorskega kriminalca Darka Šarića naj bi nameraval umoriti srbskega predsednika Borisa Tadića. Angažiral naj bi že nekaj plačanih morilcev.

Darko Šarić, ki ga iščeta tako srbska kot črnogorska policija pa tudi Interpol, je že obtožen organizacije tihotapske mreže kokaina. Oktobra so srbske in ameriške tajne službe zaplenile 2,2 toni kokaina, katerih transport v Evropo je organiziral ravno Šarić.

Varnost nekaterih visokih državnikov je poostrena na najvišjo možno raven zaradi priprav kokainske narko združbe Darka Šarića za maščevanje in umor kar nekaj članov notranjega ministrstva in najvišjih državnih politikov.“ Izjavo državnega sekretarja ministrstva za pravosodje Slobodana Homena objavlja beograjski Blic, povzemajo pa jo tudi ostali srbski mediji.

Grožnje mafijaške združbe Darka Šarića naj bi bile neposredno uperjene zlasti proti predsednika Borisa Tadića, ki je po oceni kriminalnih srbskih združb glavni nosilec boja proti organiziranemu kriminalu.

Po besedah Homena naj bi policija in varnostne službe uspešno razkrinkala podroben načrt umorov. Med drugim so potencialne žrtve snemali v njihovih domovih, sledili njim, njihovim sodelavcem in družinskim članom.

Nekaj plačanih morilcev, ki živijo v Beogradu, izhajajo pa iz Črne gore, naj bi v sinhronizirani in dobro skoordinirani akciji pobili tiste, „ki so označeni kot največja prepreka obstanku narko mreže v regiji.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.