Svet
7 ogledov

Grožnje z atentati

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Srbsko pravosodno ministrico skupaj z družino preselili iz stanovanja. Varnostniki specialne enote varujejo tudi predsednika Tadića in obrambnega ministra Šutanovca.

Srbsko pravosodno ministrico Snežano Malović so zaradi varnostnih razlogov skupaj z družino preselili iz družinskega stanovanja. Varnostne službe so odkrile, da njeno stanovanje snemajo, njeno gibanje pa spremljajo neznanci, za katere predvidevajo, da izhajajo iz kriminalnih krogov.

Kot poroča beograjski Bliz, povzemajo pa ga tudi ostali srbski mediji, so ogroženi tudi predsednik Boris Tadić in specialni tožilec za organizirani kriminal Miljko Radisavljević. Poleg njih naj bi kriminalne združbe stregle po življenju še nekaj ostalim državnim uradnikom; preganjali naj bi jih pripadniki srbskega podzemlja.

Tožilca že nekajkrat preselili
Po pisanju Bliza je nepoznana kriminalna združba že pred letom dni nastavila veliko količino eksploziva v avtomobil, ki so ga parkirali v neposredno bližino stanovanja tožilca Miljka Radisavljevića. Eksploziv so k sreči pravočasno odkrili, tožilca pa naj bi od takrat že nekajkrat preselili.

Prve resne informacije o tem, da bi bili lahko visoki politični uradniki tarča poskusa atentata, so prišle že konec lanskega leta. Oktobra so namreč v Srbiji proti delovanju narko kartelov, ki so z dobro organizirano mrežo tihotapili kokain iz Južne Amerike v Evropo, sprožili akcijo „Balkanski bojevnik“.

Akcija je že nekajkrat prestregla večje količine droge, zaradi česar naj bi narko karteli napovedali maščevanje. Kot smo že poročali, je državni sekretar ministrstva za pravosodje Slobodan Homen potrdil, da so že obstajali do potankosti izdelani načrti za likvidacijo najvišjih državnih uradnikov. Naročniki ubojev naj bi angažirali nekaj morilcev, katerih tarče so bili tisti, ki naj bi „predstavljali največjo oviro za obstanek narko kartelov v regiji“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.