Svet
41 ogledov

Grški raj za 2 milijona evrov

Grčija zanika pisanje britanskega časnika The Guardian. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Grčija je oznanila, da prodaja svoje otoke. S tem naj bi vsaj deloma povrnila svoj gromozanski dolg.

Grčija, ki ima po podatkih spletne strani grškega turističnega urada vzdolž svoje obale okoli 6000 otokov, med katerimi je le 227 naseljenih, sedaj nekatere izmed njih prodaja. S skrajnimi metodami naj bi država odplačala dolg, ki je posledica desetletnega nespametnega zapravljanja. Vlada upa, da bo s prodajo in oddajo otokov privabila vlagatelje, z njimi nove službe in obdavčljiv dohodek.

Zasebni raj za 2 milijona evrov
Spletna stran Private Islands (Zasebni otoki) v prodajo ponuja 500 hektarjev velik otok Nafsiko v Jonskem morju. Njegova cena je dosegla 15 milijonov evrov. Otok lahko kupite že za 2 milijona evrov, zavedati pa se je treba, da so nekateri izmed grških otokov tako majhni, da bi si lahko na njih postavili zgolj ležalnik.

Eno izmed območij, ki je na prodaj, leži v bližini Mikonosa, ene izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Grčiji. Grška vlada si že mane roke in upa, da bo kmalu našla kupca, ki bi bil pripravljen investirati denar in zgraditi razkošen turistični kompleks. Potencialni vlagatelji so večinoma Rusi in Kitajci, ki bi lahko svojim premožnejšim slojem prebivalstva ponudili pristni Mediteran, poroča britanski Guardian. Med tistimi, ki naj bi se zanimali za nakup, naj bi bil tudi Roman Abramovič, milijarderski lastnik nogometnega kluba Chelsea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.