Svet
12 ogledov

Gruzijci obtožili Ruse

Sakašvili zahteva takojšnjo ustavitev napadov s strani Rusije. Žurnal24 main
Gruzija je Rusijo obtožila, da je sestrelila njihovo izvidniško letalo, ki je opravljalo prelet nad regijo, ki meji na Rusijo.

Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili je že poklical ruskega predsednika Vladimirja Putina v zvezi s sestrelitvijo gruzijskega izvidniškega letala. Putina je obtožil "stopnjevanja napetosti“, ki jo ustvarja z "napadi na Gruzijo“. Na državni televiziji je Sakašvili od Putina zahteval "takojšnjo ustavitev napadov“.

Na Sakašvilijev napad se je že odzval ruski predsednik Putin, ki ne razume, zakaj Gruzija izvaja vojaške prelete nad konfliktinim območjem, saj to dodatno pripomore k ustvarjanju napetosti. Rusija še vedno zanika odgovornost za sestrelitev gruzijskega letala.

Vse na posnetku
Oblasti v Tbilisiju so objavile posnetek, na katerem je vidno, kako je rusko vojaško letalo izstrelilo raketo proti gruzijskemu letalu. Dogajanje je posnela kamera na izvidniškem letalu. Videti je, kako nekaj svetlega leti proti letalu, le nekaj sekund zatem pa zaslon zalije tema.

"Definitivno gre za ruski MiG-29, saj ima zelo prepoznaven rep,“ je dejal poveljnik David Nairašvili. Dodal je še, da ruska letala ne bi smela biti na območju, kjer je prišlo do incidenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.