Svet
25885 ogledov

H&M zapira trgovine

H&M
1/2
EPA
Prodaja je v zadnjem četrtletju pod pričakovanji.

Švedski tekstilni velikan H&M je sporočil, da je prodaja v zadnjem četrtletju pod pričakovanji, zato bodo v prihodnje zaprli več trgovin, saj se vse več kupcev odloča za spletne nakupe.

Prodaja med septembrom in novembrom je na letno ravni upadla za štiri odstotke na pet milijonov evrov.

Po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja H&M Karl-Johana Perssona na področju spletne prodaje beležijo dobre rezultate, medtem ko prodaja v fizičnih trgovinah upada.

Nakupovanje s kartico Po nakupih Slovenija V Slovenijo po Primarku prihaja še ena svetovno znana trgovina

"Da bi se hitreje odzvali na spremembe navad potrošnikov smo se odločili za transformacijo naše poti," je pojasnil. Zaradi optimizacije poslovanja bodo zaprli nekatere trgovine, vendar pa švedski tekstilni velikan ni navedel, katerih.

Primark Konec veselja Magazin Primarka ne bo v Slovenijo

Spletna prodaja sicer trenutno predstavlja okrog 30 odstotkov vseh prihodkov švedskega tekstilnega velikana, prvi mož družbe pa pričakuje, da se bo vsako leto okrepila za 25 odstotkov.

Skupina H&M, pod okriljem katere so tudi znamke COS, Monki in Weekday, ima sicer po svetu 4553 trgovin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • mph 17:32 17.december 2017.

    Resnica pa je, da bo en kup ljudi končalo na cesti, nesposobneži, ki ne znajo stimulirat nakupov in za kar so mastno plačani, pa si bodo kmalu našli še bolje plačano delo. Za bruhat.

  • Avatar praufo
    praufo 08:57 17.december 2017.

    ugotovili so, da je kvaliteta še predobra, čeprav je čisto na dnu, ampak folk še vedno premalo zapravi ... glede na požrešne apetite lastnikov, bi morali kvaliteto spustiti na nivo, ko bi cunja zdržala le kakšen dan, potem pa razpadla

  • srecnii 08:25 17.december 2017.

    če pa šrot prodajajo