Svet
25 ogledov

Haider ukazal sodelovanje

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Medtem ko nekdanji direktor banke Hypo Alpe Adria Kulterer, nekdanji član uprave Xander in nekdanji prokurist Ruhdorfer ne vedo ničesar o posojilih, je Zechner povedal, da je sodelovanje ukazal Haider sam.

Jörg Haider naj bi dobro vedel za tveganja patronata deželne turistične agencije nad letalsko družbo, ki je bila po nekaterih poročilih že zrela za stečaj, a se po besedah Zechnerja ni pustil prepričati, poroča časnik Delo.

Družbi je deželna banka podelila dvomilijonski kredit, še tri miljone pa je dobila od KTH, med drugim po besedah Zechnerja tudi zaradi groženj z izgubo službe.To pa je nasprotju z izjavami Kultererja, ki je zatrjeval, da deželni glavar ni vplival na odločitev deželne banke in da tudi on sam ni posredoval njegovih zahtev.

Leta 2006 je letalska družba Styirian Spirit kljub vsej finančni pomoči in političnim intervencijam propadla.

Proces, ki ga vodi sodnik Norbert Jenny, se bo v soboto nadaljeval z novimi pričami in po mnenju poznavalcev tudi z novimi procesi.

Ves denar, ki so ga izgubili z letalsko družbo, naj bi bil v primerjavi z izgubljenim denarjem v Jugoslaviji in Liechtensteinu in drugod le kapljica v morje.
Po mnenju predsednika preiskovalne komisije koroškega parlamenta Roulfa Holuba se potrjeujejo domneve o "koroškem sistemu". Dokumente s procesa bodo po njegovih besedah tudi dodobra preučili, piše Delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.