Svet
0 ogledov

Haider znova dviguje prah

V begunskem taborišču bi bili oddaljeni od težav v mestnih središčih. Žurnal24 main
Koroški deželni glavar Jörg Haider predlaga, da bi na 1200 metrov visoki vzpetini postavil "taborišče" za domnevne kriminalce in prosilce za azil.

Kot je povedal za časopis Österreich, bi 50 domnevnih kriminalcev ločil od urbanih skupnosti. Združil pa bi jih z vsemi prosilci za azil. Jörg Haider pravi: "Tako se ne bodo mogli več postaviti v vrsto."

Ti bi bili v begunskem taborišču izolirani od preostalega prebivalstva, hkrati pa bi imela policija boljši nadzor nad njimi. Tako bi lahko nadzorovali, s kom imajo stike. "To je zelo pomembno pri preprodajalcih mamil," je povedal pooblaščenec za taborišče Gernot Steiner.

Za prosilce za azil pa bi bil veliko boljši 24-urni nadzor s strani socialnih delavcev, psihologov in terapevtov. Na tečaju nemščine bi se naučili veliko več kot pa v mestih, kjer zgolj posedajo v gostilnah. "Tukaj bi imeli zgolj gozd in znanje," je še dodal Steiner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.