Svet
6 ogledov

Haiderja so upepelili

Haider je bil žrtev političnih nasprotnikov, ki so se zbali njegovega ponovnega Žurnal24 main
Haiderjeve posmrtne ostanke so končno upepelili, potem ko je njegova vdova prvo upepelitev zaradi vnovične obdukcije preložila.

Na posestvu družine Haider v Medvedjem dolu na avstrijskem Koroškem so pokopali koroškega deželnega glavarja Jörga Haiderja, ki je umrl v prometni nesreči 11. oktobra. Haiderja so pred tem upepelili v krematoriju v Beljaku, žaro pa nato prepeljali na družinsko posestvo, je na svoji spletni strani poročal avstrijski tabloid Österreich. Da so Haiderjeve posmrtne ostanke upepelili, je potrdil tudi direktor krematorija v Beljaku Andreas Waldher.

Pogrebne slovesnosti za umrlim Haiderjem so v Celovcu potekale že 18. oktobra, ko se je zbralo približno 25.000 ljudi, med njimi pa so bili najvišji predstavniki avstrijske države. Avstrijski mediji so nato poročali, da je Haiderjeva vdova preložila upepelitev, ker je hotela, da opravijo novo obdukcijo. "Ž eli izvedeti, kaj se je dejansko zgodilo," je za avstrijski dnevnik Kurier povedal vir blizu družine koroškega deželnega glavarja.

Prva obdukcija, ki so jo odredili avstrijski tožilci, je pokazala, da je imel 58-letni Haider 11. oktobra, ko je po prehitevanju umrl v prometni nesreči v naselju Ilovje v bližini Celovca, v krvi 1,8 promila alkohola. V času nesreče je vozil s hitrostjo 142 kilometrov na uro, čeprav je bila tam omejitev hitrosti 70 kilometrov na uro. Glede na izsledke preiskave je kontroverzni avstrijski politik večer začel v klubu, kjer je pil peneče vino, zatem pa se je odpeljal v gejevski bar v Celovcu, kjer je po navedbah očividcev z neznancem pil vodko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.