Svet
14 ogledov

Haiti: žrtev več kot 300

V Dominikanski republiki upajo, da bodo izbruh kolere lahko zajezili. (Foto: Reu Žurnal24 main
Število smrtnih žrtev kolere na Haitiju je po podatkih WHO naraslo na 303, 4722 ljudi pa je okuženih.

Pristojna direktorica pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) Claire Chaignat je sporočila, da epidemija kolere na Haitiju še ni dosegla vrhunca, ob tem pa dodala, da obstajajo dobre možnosti, da bi se lahko izognili večji katastrofi.

V Panameriški zdravstveni organizaciji (Paho) so opozorili, da bi se kolera s Haitija lahko razširila v sosednjo Dominikansko republiko, zaradi česar je vlada v Santu Domingu v torek zaprla večji del meje s Haitijem.

Direktor Paha Jon Andrus je proti prestavitvi za 28. november načrtovane predsedniške volitve na Haitiju.

Prebivalci zažgali šotore

Jezni Haitijci so danes blokirali zdravstvene strokovnjake, ki so poskušali postaviti center za zdravljenje kolere v mestu Saint-Marc. Bojijo se, da se bo epidemija razširila v osrednjem območju Haitija. Množica je zažgala več šotorov, so povedali Zdravniki brez meja (MSF), ki so v torek zvečer končali postavljanje 400 postelj v omenjenem centru. V napadu po podatkih MSF nihče ni bil ranjen.

Za izbruh krivo pitje iz reke

Na območju Artibonite, okoli 80 kilometrov severno od prestolnice Port-au-Prince, kamor se je po uničujočem potresu januarja letos zateklo več tisoč ljudi, je izbruhnila kolera. Večina se jih je z boleznijo okužila s pitjem vode iz tamkajšnje reke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.