Svet
20 ogledov

"Halo, policija? Zmanjkalo mi je toaletnega papirja"

stranišče Shutterstock
Operaterji v Veliki Britaniji, ki se oglašajo na številko 999, redno prejemajo klice, kakršni so, da je nekomu zmanjkalo toaletnega papirja, ali da želijo prijaviti krajo marmelade.

Britanski policisti, reševalci in gasilci pravijo, da so takšni klici pogosti, zato javnost pozivajo, naj številko 999 uporabljajo premišljeno, predvsem pa za primere, ki so resnično nujni. Nekateri jo namreč zavrtijo tudi zato, ker jim v kopalnici pušča voda, ker jim je zmanjkalo toaletnega papirja, ali pa, ker se pri dostavi kitajske hrane nihče ne oglasi. Pred nekaj dnevi, na božični dan, je nek gospod okoli sedme ure zjutraj poklical policijo in jih prosil za prevoz domov. Policisti pravijo, da je bil slišati trezen, operaterju pa je dejal, da je porabil ves denar in si zato ni mogel plačati taksija domov.

Neka ženska jih je kontaktirala zaradi težav z elektriko in jih prosila, naj rešijo težavo. Operater ji je hotel posredovati številko elektro podjetja, a ženska ni hotela verjeti, da se policija ne ukvarja z elektriko. Nekdo pa je številko 999 poklical samo zato, ker je želel, da bi eden od reševalcev njegovemu psu izmeril temperaturo.

"Vse ljudi pozivamo, naj dobro premislijo, preden zavrtijo številko 999. To številko imamo z razlogom. Uporabljalo naj bi se jo le za življenjske nevarnosti, ko je nekdo poškodovan. Torej, uporabljati se jo sme le v nujnih primerih," je sporočil tiskovni predstavnik policije, gasilcev in reševalcev. Za primerjavo je navedel, da so za silvestrovo do sedme ure zjutraj prejeli 2.265 klicev, od katerih je bilo le 546 nujnih in je šlo za smrtno nevarne nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.