Svet
17 ogledov

Hamas ujel delfina vohuna?

Delfin Shutterstock
Palestinska sunitska organizacija Hamas naj bi ujela izraelskega vohuna. Priplaval naj bi čez Sredozemsko morje in imel s seboj kamero ter smrtonosne puščice.

Palestinski časopis al Kuds in izraelska vojaška radijska postaja poročata o ujetju posebnega vohuna v morju pred palestinskim ozemljem Gaze. Kakor poroča Hamas so ujeli delfina, na katerega so postali pozorni zaradi "sumljivega gibanja".

Po podatkih Hamasa, naj bi bila na delfinu pritrjena kamera in druga vohunska oprema. Med drugim naj bi imel pritrjene tudi smrtonosne puščice, ki bi lahko ubile napadalce. Hamas meni, da je delfina usposobila izraelska mornarica, da bi vohunil za Hamasovo morsko vojaško enoto. Vojaki te enote so poleti 2014 vdrli v Izrael po morski poti, a so jih izraelski vojaki ubili na plaži Zikim.

To ni prvič, da žival sumili vohunjenja. Leta 2010 je Egipt obtožil izraelsko tajno službo Mossad, da so v Rdeče morje izpustili morske pse, da bi ti napadli turiste v egiptovskem Šarm el Šejku. Leta 2013 so v Turčiji ujeli sumljivega sokola, ki je nosil izraelski obroč. Po nekaj dnevih so ptiča razglasili za nedolžnega in ga izpustili na prostost.

Kakšna bo usoda delfina še ni znano.

Komentarjev 4
  • Ferluci 13:01 21.avgust 2015.

    alah mu bo prišepnil...

  • zdrej 09:38 21.avgust 2015.

    smrtonosne puščice :-). In kako bo delfin vedel, v koga jih mora izstreliti?

  • mihajuz 13:20 20.avgust 2015.

    HAHAHAHAHA