Svet
42 ogledov

Hamburger na Hvaru skoraj devet evrov

Fige
1/5
24sata
Cene pijač in hrane so na Hrvaškem vse višje. Za hamburger na Hvaru je treba odšteti skoraj devet evrov, za kilogram fig pa osem evrov.

"Otroka sta želela sladoled, pa sem jim dala 20 kun in nato še 20 za vsak slučaj. Vrnila sta se z dvema kornetoma in rekla, da jima je prodajalka poklonila dve kuni. To je pretirano," je dejala bralka 24sata.

Nikakor pa ne gre za osamljen primer. Večina gostincev v času sezone močno poviša cene. "Večina strank prosi za račun, saj ne morejo verjeti, da je račun tako visok," pa je visoke cene komentirala prodajalka Mirjana.

Višina cene pa je odvisna tudi od tega, kje kupite pijačo ali hrano. V baru ali restavraciji sta hrana in pijača dražji kot v trgovini ali kiosku. Vendar ne povsod. "V Vodicah sva za vodo odšteli 12 kun, za sok pa je potrebno odšteti še dve kuni več. Toliko ponavadi stanejo pijače v baru ali restavraciji. Očitno tu plačaš še pogled na morje," je bila huda ena izmed bralk.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 15:15 10.avgust 2012.

    Zato greš pa v Bosno in za 2x5 u lepinji z pivcem in sokom v hotelu z 4* plačaš 5.5€ z pogledom na Uno. Al pa sproti v lokalih ob cesti v prirodi, kot da si v Alpah za pivce ...prikaži večce 8.5 kun. Zakaj se mora kupovati po restavracijah na HR. Vse kar rabiš dobiš v trgovini, po normalnih cenah, če pa želiš plačati več , je pa to osebni problem in ne pol jokat , k te oberejo!

  • llilika 15:11 10.avgust 2012.

    Mi2 s fantom vsako leto dopustujeva na Krku. Do sedaj še nisva imela slabih izkušenj. Ljudje so prijazni, hrana pa cenejša kot v Sloveniji. Večina, ki se pritožuje čez Hrvaško ima pa tako ali tako težave s predsodki. Pa dopustujte ...prikaži več doma patrioti-v Portorožu v vročem in umazanem morju, kjer so cene da dol padeš in gužve na plažah neznosne. Pa lep dopust!

  • Dimsi 14:49 10.avgust 2012.

    že leta več ne letujem na hrvaškem, grem v druge konce, saj nima samo hrvaška morja, pa se tam počutim dosti bolje kot sem se na hrvaškem.