Svet
13 ogledov

Harry pokončal talibana

Princ Harry EPA
Britanski princ Harry je pokončal pomembnega talibanskega vojaškega voditelja, poroča The Sun. Drugi mediji so govorice zanikali.

28-letni princ Harry, ki se trenutno nahaja v Afganistanu je po poročanju The Sun oktobra z natančnim izstrelkom pokončal pomembnega talibanskega vojaškega voditelja.

Vendar so govorice o napadu princa na talibanskega poveljnika  po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že demantirali viri iz britanskih oboroženih sil. Saj naj ne bi za omnejena medijska poročila obstajali nobeni oprijemajoči dokazi,

Kapitan Wales, kot ga tudi kličejo, je sicer odgovoren za poveljstvo plovila, navigiranje in sprožanje orožja. Po potrebi pa lahko prevzame tudi vodenje stroja.

Radi ga imajo

Zaradi pomebnega strela naj bi si med vojaki dvignil ugled. Sovojaki pa naj mu bi nadeli tudi nov vzdevek. Kličejo ga Veliki H. Vsi ga imajo zelo radi, poroča The Sun. Eden izmed vojakov je dejal, da je Veliki H legenda. "Rad pove kakšno šalo, spije kakšen kozarček, je eden izmed nas."

Že drugič v Afganistanu

Harry, trenutno tretji v vrsti za britansko krono, se je helikopterski enoti v kampu Bation v nemirni provinci Helmand pridružil v začetku septembra. To je že njegovo drugo služenje v Afganistanu.

Komentarjev 1
  • Jan Zajec 22:22 23.december 2012.

    "Oprijemajoči" dokazi? Hahaha.