Svet
16 ogledov

Hayward odhaja iz BP-ja

Tony Hayward (Foto: EPA) Žurnal24 main
Prvi mož BP-ja Tony Hayward se pogaja, pod kakšnimi pogoji bo zapustil podjetje. Reševalna akcija v Mehiškem zalivu se nadaljuje, saj je nevihta mimo.

Direktro BP-ja Tony Hayward se je zagotovo najbolj „priljubil“ javnosti, ko je izjavil, da je ocean velik in da izlitje nafte ne predstavlja večje težave. Nato pa je še na zaslišanju pred odborom v ameriškem kongresu izjavil, da je šele aprila, ko se je potopila naftna ploščad njegovega podjetja izvedel, da imajo v Mehiškem zalivu vrtino."Z vsem spoštovanjem, imamo na tisoče naftnih ploščadi, ne morem vedeti za vsako, kje je," se je branil.

Zdaj se je, kot je izvedel BBC, odločil, da bo vroči stol prepustil drugemu, seveda pa si mora prej izpogajati primerno odpravnino za 28 let dela v BP-ju. Nasledil naj bi ga Bob Dudley, ki ima dve dobri lastnosti glede na situacijo v Mehiškem zalivu – je Američan in govori z ameriškim naglasom, pravijo strokovnjaki. Hayward naj bi v roku 24 ur sporočil, kako se je odločil.

Spet na delo
Ker se je nevihta v Mehiškem zalivu umirila, se ladje, ki sodelujejo pri sanaciji ene največjih ekoloških katastrof na svetu, vračajo na svoja mesta. V petek naj bi po besedah šefa obalne straže Thada Allena začeli z vbrizgavanjem blata in cementa v odprtino, ki je tri mesece bruhala nafto, zdaj pa je končno začasno zaprta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.