Svet
16 ogledov

Hayward pogrnil na zaslišanju

Hayward je s svojim vedenjem na zaslišanju poskrbel le še za bolj negativno mnen Žurnal24 main
Za naftno podjetje BP je varnost zadnja stvar na tem svetu, ki jih zanima, so pozno sinoči po našem času sklenili člani kongresnega odbora, ki so zaslišali direktorja BP Tonyja Haywarda.

Člani odbora niso skrivali svojega prezira do podjetja BP, ki je zakrivilo eno najhujših ekoloških katastrof na svetu. Takšen odnos je še zlasti podžgal odnos direktorja BP Tonyja Haywarda do zaslišanja. Ves čas se je izmikal odgovorom, češ da ne ve, nima podatkov, ni res, da bi bili malomarni in podobno.

"Pregledali smo 30 tisoč strani dokumentov BP, vključno z vašimi elektronskimi sporočili. V nobenem dokumentu ali elektronskem sporočilu ni niti najmanjšega znamenja, da bi vas skrbelo za varnost na vaši naftni vrtini," je opozoril član odbora Henry Waxman.

Michael Burgess pa je bil šokiran, ko je slišal Haywardov odgovor, da je šele aprila, ko je prišlo do nesreče, prvič slišal za omenjeno naftno ploščad. "Saj ste vendar direktor BP," je bil zgrožen. "Z vsem spoštovanjem, imamo na tisoče naftnih ploščadi, ne morem vedeti za vsako, kje je," je odgovoril Hayward in si nakopal še zgroženost drugih članov odbora.

Tudi podatek, da to ni bila prva nesreča BP, ampak da je v različnih nesrečah umrlo že 26 delavcev, 170 jih je bilo ranjenih, Haywarda ni preveč ganil, poročajo svetovni mediji.

Novinarji, ki so spremljali zaslišanje, so si enotni, da je bila to s stališča odnosov z javnostmi izjemno slaba poteza direktorja BP. Obžalovanje je pokazal le med uradno predstavitvijo, pa še takrat ni bil prepričljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.