Svet
12 ogledov

"Hčer je pogledal v oči in jo ustrelil"

James Holmes po pokolu prvič na sodišču. Reuters
Jamesa Holmesa je tožilstvo v ameriški zvezni državi Kolorado obtožilo 24 umorov in 116 poskusov umora. Za krivega se še ni izrekel.

Tožilstvo se je zaradi odmevnosti primera odločilo za prav tako odmeven pristop k obtožnici, saj je za vsako ubito oziroma ranjeno osebo obtožnico podvojilo. Ena obtožnica je za naklepni umor, druga pa za izjemno brezbrižnost do življenja. Če Holmesovim odvetnikom ne bo uspelo dokazati, da je neprišteven oziroma duševno bolan, ga čaka smrtna kazen.

"Hočem se soočiti z njim"

Današnja, sicer druga obravnava, ne bo potekala pred televizijskimi kamerami, saj je obramba zaprosila za umik vseh elektronskih snemalnih naprav iz sodne dvorane, čemur je sodišče ugodilo.

"Absolutno se hočem soočiti z njim na sodišču. Mojo hčer je pogledal v oči in jo hladnokrvno ustrelil," je povedala Shirley Wygal, mati ene izmed dvanajstih žrtev morilskega pohoda v predmestju Denverja, 32-letne Rebecce Wingo.

Načrt pohoda poslal psihiatrinji?

Na dan so začele prihajati tudi nekatere druge podrobnosti o okoliščinah morilskega pohoda, ki ga je izvedel James Holmes, sicer donedavni doktorski študent nevrologije. Ta naj bi svoje stanovanje napolnil z napravami z eksplozivnimi telesi, ki so jih lokalne službe za posredovanje ob podobnih primerih morale razstaviti eno za drugo, da so lahko prišle v prostore 24-letnika.

Prav tako naj bi Holmes svoji psihiatrinji na univerzi v Koloradu, Lynne Fenton, pred morilskim pohodom poslal dva paketa. V enem naj bi bil prenosni računalnik, na katerem naj bi bil podrobno opisan načrt in potek napada v kinodvorani v Aurori. A vsebine paketa preiskovalci še niso razkrili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.