Svet
14 ogledov

Hčerki bi rada omogočila dostojno smrt

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Argentinka bi rada svoji dveletni hčerki izključila aparate, ki jo ohranjajo pri življenju. Vladi poslala pismo. Čaka na odgovor.

Sedemintridesetletna učiteljica Selva iz Argentine se že od rojstva svoje hčere bori za njeno dostojno smrt.

Danes dveletni Camile so se zaradi primanjkovanja kisika ob rojstvu trajno poškodovali možgani. Zaradi trajne poškodbe ne vidi, ne sliši, ne more jokati in se smejati. "Camila raste, a nima nikakršnih občutkov, ker so njeni možgani mrtvi. To ni življenje," pravi Selva.

Odgovornim poslala pismo

Zato to je Selva prejšnji teden odgovornim v državi pisala pismo. V njem je opisala vegetativno stanje svoje hčerke, ki trpi že od rojstva. Dodaja, da se njeno stanje po mnenju štirih zdravnikov nikoli ne bo spremenilo. Zato jih prosi, naj njeno hčerko rešijo muk in dovolijo, da ji odklopijo aparate, ki jo držijo pri življenju, piše 24sata.

Težava je namreč v tem, da nihče od zdravnikov ne želi izklopiti aparatov, saj je takšno dejanje kaznivo in se šteje za umor.

Na koncu pisma prosi še, da v parlamentu odločajo o evtanaziji in tako ljudem, ki imajo podobno težavo, pomagajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.