Svet
20 ogledov

Hči slišala, kako je ustrelil mamo

osijek streljanje 24sata.hr
Na dan prihajajo podrobnosti tragedije, ki je pretresla prebivalce Osijeka.

Ivan Petričević je včeraj v lokalu, kjer je bila zaposlena njegova žena, streljal z avtomatsko puško in pri tem ubil ženo ter človeka, ki jo je hotel rešiti. Po večurnem pregovarjanju s policijo, si je sodil sam. 

Po poročanju 24sata.hr je moški, preden je ustrelil ženo, po telefonu govoril z eno od hčerk. Mislil je, da je prekinil zvezo, a se je zmotil. Deklica je tako slišala, kako ji je pokončal mamo. 

Par je imel dve hčerki, stari 14 in 16 let. Dekleti naj bi v soboto odšli na morje. Očeta sta zadnjič videli zjutraj, ko jima je prinesel denar, nekaj zamomljal in odšel. 

Kot so povedali prijatelji strelca, je pred streljanjem v lokalu blizu tistega, v katerem se je kasneje odvila tragedija, popil kavo. Deloval je povsem miren in nič drugače kot običajno. Ob prihodu v lokal, kjer je delala žena, je začel vpiti in preklinjati. Iz avta je prinesel avtomatsko puško in z njo ustrelil ženo in enega gosta lokala. 

Tudi brat ga ni prepričal

Po streljanju se je do zob oborožen zaprl v lokal. Policija ga je skušala prepričati, naj se preda. Pred lokal sta prišli tudi hčerki. Ena od njiju je rekal, da mame ne more več rešiti, da pa lahko pomaga očetu. K predaji je Ivana nagovarjal tudi brat, a zaman. 

Vzrok tragedije ni znan, predvidevajo pa, da je bil povod ljubosumje. Zadnje čase naj bi Musa, kot so ga klicali, sumil, da ima žena ljubimca. Večkrat naj bi ženi vpričo otrok grozil, da jo bo ubil, a njegovim besedam niso verjeli.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.