Svet
12 ogledov

HDZ se sramuje Sanaderja

Hrvaški mediji poročajo, da je Ivo Sanader Kosorjevi povedal za črni fond vladaj Žurnal24 main
Knjigo, ki je bila izdana ob 20-obletnici HDZ-ja, so v stranki enostavno prikrili. Razlog? Pretežni del knjige je posvečen delu Iva Sanaderja.

Načrti so bili veliki - knjigo z naslovom HDZ - 20 let in gremo naprej ... bi predstavili na veliki prireditvi ob obletnici stranke lani v puljski Areni. Vendar pa je vse padlo v vodo, ko se je le nekaj dni pred načrtovano slovesnostjo od političnega življenja nepričakovano poslovil nekdanji prvak stranke HDZ Ivo Sanader. Kot je znano, je v začetku lanskega julija Sanader odstopil tako s položaja premierja kot s položaja predsednika HDZ.

Knjigo je sedanje vodstvo stranke enostavno skrilo, navaja hrvaški Novi list. Razlog je v temu, da je večina dela posvečana prav Sanaderju. Njegov predhodnik na čelu stranke in hrvaški predsednik Franjo Tuđman si je na 217 strani dolgi knjigi pridobil ''le'' 36 strani, med tem ko je Sanadarjevo delo opisano na kar 108 straneh. Tudi uvodno besedo je napisal on.

Hebrang priznal
Glavni tajnik HDZ Branko Bačić je demantiral navedbe o skrivanju knjige, ki so jo natisnili v 5.000 izvodih. Dejal je, da jih imajo na sedežu stranke in na območnih sedežih. 

Podpredsednik stranke Andrija Hebrang pa je prostodušno priznal, da se HDZ kar malo sramuje knjige: ''O Tuđmanu je v primerjavi s Sanaderjem napisanega zelo malo. Grozno je in ničemur podobno. Zato smo to knjigo enostavno skrili.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.