Svet
7 ogledov

Hekerji kradli internet

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španska policija je prijela tri hekerje, ki naj bi napadli spletno trgovino Sony Playstation.
Omenjene tri hekerje so prijeli v Barceloni, Valencii in Almerii.

Španska policija je danes prijela tri hekerje iz hekerske skupine Anonymous, ki so osumljeni spletnih napadov na spletno trgovino Sony Playstation ter med drugim tudi na vladne spletne strani v Egiptu, Libiji in Iranu.

Aretirana trojica informacijsko tehnoloških strokovnjakov naj bi predstavljala vodstvo španske veje skupine Anonymous, tako imenovane "hektivistične" skupine, ki izvaja spletne napade zaradi svojega političnega aktivizma.

Trije osumljenci
Enega izmed osumljencev so prijeli na njegovem domu v Gijonu, kjer naj bi izvajal napade na vladne, finančne in podjetniške spletne strani po vsem svetu.
Ostala dva osumljenca naj doma sploh ne bi imela medmrežne povezave. Zlorabljala naj bi slabo zavarovana brezžična omrežja svojih sosedov.

Aretirani so osumljeni hekerskega napada na spletno trgovino Sony Playstation ter na spletne strani bank BBVA in Bankia, italijanskega energetskega podjetja Enel ter vlad Egipta, Alžirije, Libije, Irana, Čila, Kolumbije in Nove Zelandije. Napadli naj bi tudi špansko volilno komisijo, katalonsko policijo
in sindikat UGT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.