Svet
28 ogledov

Hekerji objavili zaupne podatke o zvezdah in politikih

Zvezde
1/2
exposed.su
Med 18 zvezdami in politiki, ki so bili žrtve napada hekerjev, so tudi Britney Spears, Beyonce in Jay-Z, Paris Hilton ter celo direktor FBI in ameriški podpredsednik.

Številne ameriške slavne osebnosti - glasbeniki, igralci in celo politiki - so postali žrtve najnovejšega internetnega napada. Neznani hekerji so namreč na spletni strani exposed.su objavili njihove zaupne podatke, med drugim številke zdravstvenega zavarovanja, naslove in celo bančne izpiske, poroča britanski BBC.

Med zvezdami, katerih podatki so se znašli na spletu, so glasbeniki Beyonce, Jay-Z ter Britney Spears, pa igralca Mel Gibson in Ashton Kutcher ter starleti Paris Hilton in Kim Kardashian. Med politiki so se hekerji spravili na ameriškega podpredsednika Joa Bidena in nekdanjo državno sekretarko Hillary Clinton. Objavili so celo nekatere podatke o direktorju zveznega preiskovalnega urada FBI Robertu Muellerju.

Kako so se nepridipravi dokopali do zaupnih informacij, policija še preiskuje. Ali se bo v preiskavo vključil tudi FBI, pa zaenkrat še ni znano.

Spletna stran, na kateri so objavljeni podatki, sicer uporablja končnico, dodeljeno Sovjetski uniji. Na njej je bilo objavljeno tudi proti policiji nastrojeno sporočilo, napisano v ruščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.