Svet
28 ogledov

Hekerski napad ohromil splet

Kiberkriminal Profimedias
Okoli 13. ure po srednjeevropskem času so spletni velikani prvič zaznali težave. Izkazalo se je, da so hekerji za tarčo izbrali ameriškega ponudnika internetnih storitev Dyn.

Napad se je začel okoli 13. ure po srednjeevropskem času, tarča hekerjev pa je bil ameriški ponudnik internetnih storitev Dyn. Hekerji so napadli DDoS, ki uporabnikom onemogoči uporabo informacijskega sistema. Čeprav je Dyn po nekaj več kot dveh urah javil, da so sistem ponovno vzpostavili, so kmalu zatem sporočili, da težave še niso odpravljene, piše The Independent. 

Zaradi hekerskega napada več milijonov uporabnikov ni moglo dostopati do spletnih podjetij, kot sta Netflix in Reddit, spletne tržnice Etsy, pa tudi do spletnih strani medijev, kot so ameriška televizija CNN, britanski časnik The Guardian, revija People. Začasen mrk sta doživela tudi storitev za varno plačevanje in sprejem plačil po spletu PayPal in portal za najem stanovanj Airbnb.

Po poročanju britanskega BBC gre za spremembo taktike v hekerskih napadih. Tarča napada Ddos so bile namreč doslej običajno posamezne spletne strani, medtem ko Dyn deluje kot storitev spletnega imenika, kar uporabljajo številna podjetja za to, da so njihove domene vedno dosegljive na dejanskem naslovu, če se ta spreminja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.