Svet
31201 ogledov

Strmoglavil helikopter s slovensko družino, preživelih ni

Helikopter strmoglavil Profimedia
Tragedija na jugu Italije.

Blizu mesta Foggia v južnoitalijanski pokrajini Apulija je danes zjutraj z radarjev izginil helikopter zasebnega podjetja s sedmimi ljudmi na krovu, so sporočil pristojni. V iskalni akciji je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa sodeloval tudi vojaški helikopter.

Helikopter je davi vzletel z otoka Tremiti.

Po poročanju tiskovne agencije Ansa so helikopter nedavno našli med San Severom in Apriceno, na podeželju. To je sporočil podpredsednik regije Puglia Raffaele Piemontese. Vseh sedem ljudi na krovu je umrlo.

Turisti so bili Slovenci, člani posadke pa Italijani. Ena od žrtev je 54-letni Boštjan Rigler, tehnični direktor glavne slovenske komercialne televizije Pro Plus, ki ima dva kanala Pop TV in Kanal A. Družina Rigler je dopust preživljala v Apuliji.

Zadnji stik s helikopterjem je bil na območju med Apriceno in San Severo na spodnjem Garganu, kjer je divjala nevihta.

Na krovu helikopterja je bil tudi zdravnik, ki se je po delovni izmeni vračal domov. "Zdravnik je ravnokar končal delovno izmeno in se je odločil, da se bo zaradi slabih vremenskih razmer na morju namesto z ladjo vrnil s helikopterjem," je dejal župan otočja ob Garganu Peppino Calabrese. "Naša skupnost je v šoku. Kaj takega se v 30 letih še ni zgodilo," je zaključil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 19:21 05.november 2022.

    Iskreno sožalje sorodnikom, prijateljem, sodelavcem ...