Svet
15 ogledov

Helikopter televizije treščil na avtomobile

Strmoglavljenje helikopterja v Seattlu
1/2
Reuters
V nesreči sta umrla dva sodelavca lokalne televizije. Moški, ki je pobegnil iz avtomobila, na katerega je priletel helikopter, se bori za življenje.

V Seattlu je v neposredni bližini znamenitega opazovalnega stolpa Space Needle strmoglavil helikopter lokalne televizijske postaje Komo. Nesreča je zahtevala dve življenji potnikov, še eden, ki je pobegnil iz avtomobila, na katerega je padel helikopter, je v kritičnem stanju. 

Zalomilo se je pri vzletu 

Po navedbah televizije se je nesreča zgodila, ko je helikopter poskušal vzleteti. Ob tem naj bi trčil v steno neke stavbe in nato padel na več vozil. Iz enega avtomobila se je komaj rešil 37-letni moški, ki ima več kot 50-odstotne opekline po vsem telesu. "Njegovo življenje visi na nitki," je povedal predstavnik gasilcev Kyle Moore

"Kaj takega ..."

Carmen Romero je hodila proti avtobusni postaji in gledala v zaslon mobilnega telefona, ko je pogledala navzgor in zagledala helikopter. Že naslednji trenutek je helikopter treščil na avtomobile in se vžgal. Nato je iz enega od avtomobilov stekel moški, ki je bil v plamenih in je mahal z rokami. "Marsikaj sem že videla v svojem življenju, ampak kaj takega pa še ne," je povedala Romerova. Iz drugega avtomobila je stopila ženska, ki je bila nepoškodovana, prav tako je s kraja nesreče nepoškodovan odkorakal voznik poltovornjaka. 

Moore sicer zatrjuje, da ni dokazov, da je helikopter zadel steno stavbe, preiskovalci pa vzrok za nesrečo še preiskujejo. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.